(Sist oppdatert: 22.01.2005)

Hvem er vi?

Solfaktor X er et band som kommer fra Skjetten.

Siden solens år i 1993 har Marit, Pelle og Dan spilt og laget låtmateriale sammen. Alle 3 bodde da på Skjetten like utenfor Oslo. Den første låta som Solfaktor X laget ble til i juni ‘93 og het “Sommer under solen”. Den ble spilt inn i PAN Lydstudio bare noen hundre meter fra der de bodde, ca. 4 timer etter at låta ble skapt på kjøkkenet til Pelle i Karisveien 7.
 
Siden den gang har det skjedd mye. Stig Antonsen produserte 2 låter for bandet, og tok med seg disse til Howard som den gang var ansvarlig for programmet “Poprush” på NRK PETRE. Låta ble lagt på høy rotasjon i hele PETRE, og Solfaktor X fikk platekontrakt med EMI på samme tid. Låta, som het “Status ku”, lå hele 14 uker på VG-lista i 1995, solgte til gull og havnet blandt annet på samleplaten “Abolute Music 14” som solgte til rundt 150.000 eksemplarer.
 
Solfaktor X ga ut en rocka versjon av den tradisjonelle låta "Mannen & Kråka" i juni 1997, og har i dag platekontrakt med S2 Records hvor bandets første album kommer ut til høsten 1998. -Det er nå det hele begynner.......!


FØLG MED!


 [ Hvem er vi?]  [ Bildearkiv ]  [ Musikken vår ] [ Folk & fe ]
[ Kloke ord]  [ Nytt fra Solfaktor X ]  [ Kontakt oss! ]

Copyright © 1993 - 2019, Solfaktor X